Haveplanter

Man kan næsten ikke få for mange planter til haven, når man er en planteglad sjæl. Hvert år kommer nye sorter, som ikke er til at stå for. En lyserød rose med fine enkle blomster og store kronblade, der vifter som sommerfugle i vinden. Et saftigt og sundt æble med smag som i gamle dage eller en kvan, der passer perfekt til det blommefarvede bed. Det er da ikke til at stå for.

Når årets frøkataloger kommer ind af brevsprækken, er der altid nogle hyggelige timers studier foran. Skal jeg nu så den elegante kæmpeverbena igen eller skulle jeg hellere forsøge mig med den limegrønne tobak? Skal bønnerne være lilla i år eller skal vi holde os til de gule voksbønner, som smager så dejligt? Her er nok at tage stilling til, og hvert år bliver nye ting prøvet af, for så længe der er tale om étårige er der næsten ingen begrænsninger. Værre er det med stauder, roser og buske. Her stiller haven sine begrænsninger. Lidt nyt må der dog til ind imellem, og nogle ting må justeres mere end én gang, før resultatet er helt rigtigt.

Planteportrætter, der går i dybden med beskrivelse af nye og gamle sorter, planternes vækstkrav, placering og formering hører til det vigtigste havestof. Den nye haveejer har brug for de syv sikre favoritter, mens den kræsne samler måske snarere fristes af fem fantastiske vidundere.

Øverst på siden kan du gå ind under et menupunkt og læse om udvalgte planter. Her vil jeg løbende lægge nye ting ind, som jeg selv synes, er interessante.

 

 

 
©2008 Haveskriver