Dahlia er en georgine

Sensommer og efterår får farve, når man har georginer i haven. Ingen sensommerblomst kan give så meget kulør og sensommerromantik som georginerne, og så har de den store fordel, at de blomstrer mere jo mere man plukker.

Georginer findes i masser af forskellige former og farver. Nogle er ganske små runde pomponer, og nogle er så store som en tallerken, hvis man kniber skuddene. De findes i alle de farver, der er brug for i haven, uanset, om man er til de sarte, de friske eller de varme farver. Nogle planter bliver to meter høje, andre holder sig under en halv meters højde, og egner sig også fint i potterne på terrassen, så man kan forlænge sæsonen også her. 

Eneste ulempe er - synes nogen- at knoldene skal graves op, når det bliver frostvejr, og nye skal plantes når jorden er varm i maj.  Til gengæld bliver de hurtigt til flere, og man kan fylde haven eller forære til venner og bekendte. Georginer er søde i efterårets buketter sammen med høstfarvet løv og lidt bær for eksempel, og når de så ovenikøbet blomstrer mere, jo flere man plukker, så er der ingen gund til ikke at fylde hus såvel som have.

Læs mere om gode georginer i artiklen fra HAVEN. Klik på GEORGINER.

 

 
©2008 Haveskriver