Tulipaner

Tulipaner er forårets farveglæde. Ingen forårsløg kan som tulipaner sætte kulør på tilværelsen. De tidlige, botaniske arter begynder at blomstre allerede i marts, og de har den gode egenskab, at de blomstrer igen og igen år efter år. Nogle får srter af de forædlede tulipaner har også denne evne, det drejer sig om sorter med navnet Emperor, for eksempel den smukke orange tulipan Orange Emperor. De sene, enkle tulipaner blomstrer helt til stauderne tager over i juni.

Papegøjetulipanerne med de krøllede, flerfarvede hoveder er oppe i tiden. Men de er langt fra nye. Flere sorter stammer tilbage fra den tid, hvor en pose af de eftertragtede tulipanløg kostede en bondegård - og det i bogstaveligste forstand. Sjove er de, og flere og flere kommer frem på markedet igen. Det er blot vigtigt at holde øje med udbudet. En tur til Haven i Hune eller Gavnø Slot i forårstiden kan også give inspiration, og vil man køre langt, så er parken Keukenhof i Holland, det helt rigtige sted at studere tulipaner.

Også de liljeblomstrede tulipaner bør man finde plads til i haven. De har en elegant form, som virkelig giver noget i bedene.

 

Klik på TULIPAN og læs mere om de skønne forårsløg.

 

 

 
©2008 Haveskriver