Sissinghurst i forårsflor

Sissinghurst er måske den mest berømmede have i England. Vita Sackville Vest har her skabt en have, som er gået over i historien. Med hækomkransede rum, fine farveharmoniske bede og en dejlig beliggenhed i det sydengelske Kent er den heller ikke til at komme udenom. Er man på disse kanter er den et must.

Den hvide have

Haven er skabt efter den stil og de grundlæggende retningslinjer, som opstod i dét man kalder Arts and Crafts bevægelsen - bevægelsen for kunst og håndværk, hvor blandt andet Vita Sackville Vest deltog. Retningslinjerne var blandt andet, at materialevalget skulle være enkelt, men klassisk og godt, stilen skulle ikke være unødigt spektakulær, men benytte sig af gode, enkle og naturlige former og materialer. Det ser man tydeligt på Sissinghurst. Mest kendt er nok den hvide have, hvor blomsterne er hvide og løvet sølvfarvet, hvis det er muligt. Den hvide have er inddelt af lave hække, og i centrum står en kæmperose på stativ og blomstrer med tusinder af roser midt på sommeren.

Forårshaven

Der er dog meget andet at se i Sissinghurst have i sommertiden, men besøg den også en forårsdag. Her blomstrer de arealer, som man ellers ikke bruger meget tid på om sommeren. Her er blomstrende plæner, Azalea og Magnolia står i en flimrende bund af lyseblå forårsløg og lysegule primula. Her er nøddehaven, som har en bund af vortemælk, gul miliegræs, treblad og anemoner blandt andet og så er der lindegangen - The Lime Walk - som er et fuldstændig orgie i farver og forårsvækster. Her kan man nemt bruge hele dagen, hvis man skal studere den i detaljer. Vidunderlig, det er den. Selvom her er masser af farver, oplever man ikke, at området er anmasende eller for fyldt med kontrast, for farverne harmonerer i mindre felter, som så smelter sammen til disse pragtfulde bede.

Sissinghurst

Her på siden vil blive lagt en del billeder ind fra forårshaven. Klik også på linket her SISSINGHURST og læs artiklen om forårshaven fra HAVEN. Hav lidt tålmodighed, det er en stor sag.

 
©2008 Haveskriver