Praktiske tips

Hvordan kniber man fuksiaen, så den får korte, stærke skud ? Hvordan opstammer man en engletrompet ? Hvornår beskæres stauder ? Og hvornår sår man den første salat ? Der er masser af haveviden, som gør hverdagen nemmere, når man altså har den viden.

Gode rutiner og grønne fingre kan de fleste lære at få.

Billeder, der viser arbejdsgangen, kan sammen med den forklarende tekst gøre besværlig viden let at forstå. Og når man én gang har prøvet, så kan man igen.

Serier, der følger vækstsæsonen indenfor et specifikt område som grøntsagshaven, drivhuset eller staudebedet, er én måde at angribe emnet. Månedens gøremål med beskæring, såning eller formering er en anden. Under dette menupunkt kan du læse om dét, der aktuelt i haven.

Frøsåning

De første frø er sået, de har stået til kuldekimning, og er nu flot fremspiret i varmeburet i mit drivhus. Man kan sagtens nå at så de frø, der kræver kulde for at spire. En mulighed er at stille såbakken i et køleskab i 2-3 uger, en anden mulighed er at stille dem ude under et halvtag, hvor der er koldt, men hvor der ikke løber regnvand eller smeltevand i såbakken. Efter et par uger her stiller man frøene lunt og godt, og så spirer de hurtigt. Kæmpeverbena, Verbena bonariensis er en af de planter, der kræver kulde for at spire. Efter et par uger i mine kolde mistbænke og en lille uge i varmeburet i drivhuset står der nu masser af bittesmå kimplanter i spirekassen. Når kimplanterne er fremme, er det vigtigt med så meget lys som muligt, så de ikke bliver lange og ranglede. Når det første løvblad kan ses skal de prikles. Du kan læse mere om såning på linket fra Egeskov.

 

Læs også om hvordan du formerer dine duftpelargonier, kniber fuksiaen eller sår sommerblomster. Klik på EGESKOV .

 

 
©2008 Haveskriver