Citrontræer skal bestøves

Nu blomstrer citrontræet og de andre citrustræer og udsender deres dejlige duft - virkelig opløftende her i vintertiden. Blomstringen finder sted samtidig med, at frugterne modnes, så man har blomster og frugter på samme tid.

Men citrusblomsterne skal bestøves, hvis der skal komme nogen frugter ud af det. Er der insekter i nærheden, er bestøvningen ikke noget problem, så sørger de for at flytte noget pollen fra én blomst over på en anden. Men står planterne inde i havestuen, er der næppe mange insekter her i vintertiden. Derfor er det en god idé at hjælpe blomsterne med bestøvningen. Tag en lille, blød pensel og før lidt pollen fra den ene blomst til den næste. Man kan også plukke en blomst af og pensle direkte med blomsten på de andre blomster.

Sørg for at dine citrustræer står lyst og køligt i vintertiden. Når lyset er kommet tilbage i marts, er det tid at begynde at gøde planterne. Gød med citrusgødning og sørg for at bruge regnvand eller kalkfrit vand. Og husk så at komme en tur forbi mindst én gang dagligt, mens de blomstrer. Duften er vidunderlig.

 
©2008 Haveskriver