Haveskriver

Haver og blomster har været min glæde og interesse livet igennem. Det har jeg fra min mor. Jeg husker barndommens blandede fødselsdagsbuket som en af de gaver, jeg glædte mig allermest til at få. Lupiner, pæoner, akelejer og valmuer i én stor, duftende buket. Så stor, at jeg som femårig næppe kunne favne den. Jeg fik den hvert år, for jeg er født omkring skærsommer.

Ikke desto mindre er jeg uddannet Cand. agro. fra dét, der dengang hed Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, og som nu er en del af det biologiske fakultet ved Københavns Universitet og kaldes Life.

marian.jpg

Jeg har arbejdet som planteavlskonsulent, siden med information om planteavl, som fagredaktør og forfatter af lærerbøger for Landbrugsforlaget og som lærer. Det var i løbet af disse ca. 15 år, jeg blev klar over, at jeg  især er glad for at arbejde med formidling .

Et efteruddannelsekursus på journalisthøjskolen, eksamen i havekunstens historie og ægteskab og samliv med min kreative havefælle førte til, at jeg i dag har havejournalistik og -fotografering som erhverv. Jeg skriver artikler fra ind- og udland om haver, haveplanter, havemennesker, stort og småt i haveverdenen og praktiske tips og metoder. Jeg fotograferer gerne selv. Det giver en god sammenhæng mellem det tekstmæssige indhold og billederne, men jeg bruger også professionelle fotografer og billedbureauer, hvis det aftales.

Jeg har arbejdet som fast klummeskriver ved Nordjyske Stiftstidende og som journalist og temaredaktør ved Haven, Haveselskabets medlemsblad. I fire år arbejdede jeg  som freelancejournalist - haveskribent primært for Haven.  I en tid var jeg redaktør for Alt om Haven, hvilket var lærerigt, udfordrende og sjovt. Jeg har været fagredaktør for Haven i nogle år, men har nu valgt at vende tilbage til livet som freelancejournalist og -fotograf med havebrug som speciale.

Se eksempler på artikler og billeder under punkterne: : HAVER, PLANTER, PRAKTISKE TIPS OG VORES HAVE .

 
©2008 Haveskriver